ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ →

Β΄ Τάξη

Δευτεράκια φέτος εμείς και δεν μας πιάνει ...κανείς!

Διδακτική επίσκεψη σε αρτοποιείο

 Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Τάξης επισκέφτηκαν τον  φούρνο της οικογένειας Σιασιάκου που βρίσκεται στην Κάτω Τιθορέα, για να ενημερωθούν σχετικά με το επάγγελμα του φούρναρη και την παρασκευή του ψωμιού καθώς επίσης και για να φτιάξουν το δικό τους ψωμί.

Οι ιδιοκτήτες αφού ξενάγησαν τα παιδιά στον φούρνο, τους έδειξαν όλα τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν για την παρασκευή του ψωμιού και απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με το επάγγελμα, τις συνθήκες εργασίας, το ωράριο και τον τρόπο παρασκευής του ψωμιού. Έπειτα, ο κύριος Παναγιώτης Σιασιάκος τους απαρίθμησε τα υλικά που χρησιμοποιούν για την παρασκευή του ψωμιού, τους έδειξε τον τρόπο που λειτουργεί το ζυμωτήριο και εκμυστηρεύτηκε τα μυστικά του για τη δημιουργία ενός νόστιμου ψωμιού.

Μετά οι μαθητές αφού φόρεσαν καλύμματα στα μαλλιά τους, ξεκίνησαν να φτιάξουν το δικό τους ψωμί, να το ζυμώσουν, να του δώσουν σχήμα και να το τοποθετήσουν στο φούρνο.

Μας έδειξαν οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι του αρτοποιείου το φούρνο και τον τρόπο όπου τοποθετούν τα ψωμιά καθώς και το πως τα αφαιρούν από αυτόν. Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατάλαβαν τη διαδικασία παρασκευής ψωμιού και έμαθαν τα στάδια όπου ακολουθούνται μέχρι να φτάσει το ψωμί στο σπίτι μας.

Φεύγοντας από το φούρνο οι ιδιοκτήτες μας κέρασαν αλμυρά κουλουράκια. Την επόμενη ημέρα ο κύριος Σιασιάκος αφού φούρνισε τα ψωμιά που έφτιαξαν οι μαθητές μας τα έδωσε και έτσι είχαν την χαρά να πάρουν το ψημένο τους ψωμί και να το απολαύσουν.

Ευχαριστούμε την οικογένεια Σιασιάκου καθώς και τους υπαλλήλους  που μάς υποδέχθηκαν στο κατάστημά τους και μας έμαθαν την τέχνη της παρασκευής του ψωμιού.

Εκπαιδευτικός: Ιωάννου Όλγα

service 1
service 1
service 1
service 1
What are you looking for?

Newsletter

Sign up for our newsletter and stay informed about our latest stories.

By submitting, the data provided will be used to perform your request according to the.